Bakning

Honeycomb - Honungsgodis

Honeycomb - Honungsgodis

När jag såg en filmsnutt på hur man gjorde honeycomb kände jag mig för nyfiken för att inte testa. Sagt och gjort, samma eftermiddag svängde jag ihop kakan men glömde såklart vattnet men det verkade funka ändå. Kakan stelnande och smaken tog min svärmor tillbaka till barndomen. 

75 g smör  ½ dl Flytande honung

½ dl Ljus sirap

1½ dl Strösocker

2 msk Vatten

2 tsk Bikarbonat

Gör så här

  • Lägg ett bakplåtspapper i en form, ca 20 x 25 cm.
  • Smält smöret med honung, sirap, socker och vatten på medelvärme.
  • Låt koka ihop ca 5 min tills smeten är gyllenbrun, rör om ett par gånger under tiden.
  • Dra kastrullen från värmen och rör ner bikarbonat.
  • Häll över smeten i formen när det fortfarande bubblar. Låt stelna.
  • Bryt eller skär i bitar. Receptet kommer från Arla.

Läs nästa

Brigadeiro - Brasiliansk tryffel
Nyponsoppa med hembakade mandelbiskvier