Bakning

Nötbar

Nötbar

Att få njuta av en ”hembakad” nötbar efter ett träningspass, som mellanmål eller som alternativ till godis är lyx för mig. Jag brukar mixa i vad jag har hemma och smaksätta vad jag är sugen på. Den här gången blev det lite chili och lime. Men en av mina absoluta favoriter är kardemumma och blåbär. Det är väldigt enkelt och tar inte lång tid. Här nedan hittar du recept och länkar till bra recept. Lycka till!

GRUND TILL EN BAR

  • 4 dl valfria nötter (t.ex mandel, valnötter eller hasselnöt)
  • 1,5 dl sesamfrön, hampafrö eller kokosflingor
  • 3/4 dl honung.

Mixa ihop alla ingredienser och smaksätt med något av alternativen nedan. Tryck ut massan i bakplåtsklädd form. Gärna en avlång som man bakar limpor i. Sätt in i ugnen på 175 grader i ca 20 minuter. förvara i kyl eller frys.

Smaksätt gärna med: 

  • kardemumma och torkade blåbär
  • lime och rivet limeskal
  • en gnutta lakritspulver och rivet citronskal

Läs nästa

Äppelpaj - Glutenfri
Smördeg med vanilj och nektariner