En tarte som du kan variera innehållet på efter säsong. Den här är fylld med mandelmassa, päron, valnötter och toppad med rosmarin. Enkel att svänga ihop om du får oväntat besök.
Du behöver:
En rulle smördeg
Några päron
Mandelmassa
Färsk rosmarin
Hasselnötter eller valnötter
1 ägg & strösocker
Till servering: vaniljglass
eller vispad grädde
Gör såhär:
Riv mandelmassan och strö ut ett jämt lager på smördegen.
Skär päron tunt med skalet på för den vackra färgen.
Placera päronen tätt omlott på smördegen. Men lämna en
rejäl kant som sedan ska vikas in över päronen.
Grovhacka hasselnötterna och strö över päronen.
Repa lite färsk rosmarin och toppan pajen med.
Vik in kanterna över päronen så det blir en fin kant runt hela pajen.
In i ugnen ca 15-20 min i 225 grader.
Servera med glass eller lätt vispad grädde.