Bakning

Saftig äppelkaka

Saftig äppelkaka

Ca 12 bitar

2 äpplen, skalade
100 g smör
2 dl strösocker
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2 dl vetemjöl
3 ägg

Garnering
kanel
strösocker

Servera gärna med vaniljsås eller vaniljglass eller vispad grädde. Eller ät den som den är.

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Skala äpplena och skär dem i tunna klyftor.

2. Smörj en pajform med smör, ca 26 cm i diameter (eller annan form i ungefär samma storlek). Lägg ut hälften av av klyftorna i bottnen. Strö över lite kanel.

3. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda ihop allt till en slät smet. Häll smeten över äpplena i formen.

4. Lägg ut resten av äppelklyftorna över smeten. Strö över lite kanel och strösocker.

5. Grädda äppelkakan längst ner i ugnen i ca 35 min. Servera gärna med vaniljsås eller vaniljglass.

Läs nästa

Kladdkaka med chokladtopping
Cobbler - Amerikansk fruktkaka