Bakning

Semla i brioche-korvbröd

Semla i brioche-korvbröd

Så enkelt att göra och så gott. Briochebrödet passar bra i smaken till mandelmassan och grädden. Jag valde att smaksätta mandelmassan med kardemumma eftersom det inte finns med i brödet. Ett kul och mindre kladdigt sätt att äta en semla på. 

Ingredienser

  • Brioche korvbröd 6 st

Fyllning:

  • 300 gram mandelmassa
  • 1 dl mjölk
  • 1/2 dl mandel (grovt hackad)
  • 1 tsk mortlad kardemumma
  • 3 dl grädde (vispad)

Gör så här:

  • Riv mandelmassan och blanda ihop med mjölk, hackad mandel och mortlad kardemumma.
  • Fyll korvbröden med fyllningen och spritsa på grädde. Pudra gärna över lite florsocker om du vill. Klar att serveras.

Läs nästa

Bananbröd
Gratinerad pepparkaka