esta den senaste trenden på Tik Tok. Uppochnervänd rabarberpaj på smördeg. Lika god varm som kall. Ät den som den är eller servera med vaniljvisp, grädde eller glass. Testa även att stör över lite mortlad kardemumma.
Ingredienser till sex smördegsbitar
- På en rulle smördeg får du ut sex stycken rektanglar
- Flytande honung
- 1-2 rabarber, beroende på på storlek.
- Florsocker
- Ägg, uppvispat
- Vaniljvisp, vispad grädde eller glass
Gör så här
Sätt ugnen på 185°. Dela smördegen i sex lika stora bitar. Skölj och dela rabarbern i bitar (stavar) en aning mindre än smördegsbitarna.
Klä en plåt med bakplåtspapper. Klicka ut 1/2 msk honung. Lägg rabarberstavarna på honungen. Pudra över florsocker. Lägg över smördegen. Pensla med ägg. Grädda i mitten av ugnen i ca 10-15 min eller tills smördegen är gyllenbrun.
Ta ut plåten. Låt svalna en aning. Lägg en skärbräda över plåten och vänd den upp och ner. Dra bort bakplåtspappret. Pudra över florsocker. Ät den som den är eller servera med vaniljvisp, grädde eller glass.