Brownies deluxe

jan 19, 2017 | Bakning, Sött

I min frys finns inte sju sorters kakor och inte heller några bullar. Däremot finns det gott om kylklampar, ett helt uppstyckat lamm, bär, grönsaker och is. När det kommer vänner på besök kan jag ibland önska att jag hade just de där kakorna som jag kunde ta fram och bjuda på. Men istället för att få dåligt samvete har jag hittat ett grymt recept som jag faktiskt snott ihop under tiden vännerna sippat på kaffet. Det låter lite från mixern men det är det lätt värt. Ingredienserna kan man höfts lite med och byta ut vissa nötsorter om man inte har dessa hemma. Lite  enklare än klassisk bakning som är kemi.

Brownie med chokladmousse toppad med bär och frukt. Gott till fika eller en lyxigare dessert. När rawfood är som bäst!

Börja med att göra chokladmoussen!
Mixa först ca 5 st urkärnade dadlar och lite vatten till en kräm.
Lägg sedan i en stor urgröpt avokado och 2 msk kakao och 1 krm vaniljpulver och mixa till en slät mousse. Lägg sedan i moussen i en spritspåse och lägg in i kylen under tiden du gör kakan.

Kakan:
Mixa 2 dl valnötter till ett grovt nötmjöl. Lägg ner mjölet i en bunke.
Mixa 2 dl dadlar med lite vatten till en kräm. Blanda ihop nötmjöl, dadlar och kakao till en fast deg. Platta ut degen på ett bakplåtspapper till en rektangulär bit ca 0,5-1 cm tjock. Skär den i lagom stora bitar. Lägg upp på et fat. Spritsa ut chokladmousse på varje bit. Toppa med hallon eller passionsfrukt eller din favoritbär. Pudra gärna över med en god kakao. Servera! Om det blir chokladmousse över är det gott till bananpannkakor eller på smörgåsen.

IMG_0497