Har du torra kanelbullar som du inte vill slänga. Då tipsade min dotter om kakan Benjamin Ingrosso gjorde i ett av hans program. Den hade jag missat men jag blev nyfiken och ville testa såklart. En perfekt form att göra kakan i är ugnsformen från Kockums Jernverk. En riktig favorit hemma hos oss. Jag fick en skvätt smet över och då gjorde jag även några portioner i Kockums mindre skål i emalj.

Samarbete med Kockums Jernverk. Klicka här ➡️ KOCKUMS JERNVERK ⬅️ och låt dig inspireras av Kockums fina köksprodukter i klassisk design.
Kanelbullekaka med brynt smör
- 8-12 kanelbullar, torra (antal beroende på storlek)
- 3 ägg
- 3 dl strösocker
- 2 tsk vaniljsocker
- 7 dl mjölk
- 3 dl vispgrädde
- 200 g smör, brynt
- 1 msk rörsocker
- smör, till formen
- Vispad grädde till servering
Gör så här
- Skär de torra bullarna i mindre bitar.
- Smörj en ugnssäker form, så stor att bullarna får plats i den. Lägg ut bullarna i formen.
- Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker fluffigt. Tillsätt mjölk, grädde och brynt smör.
- Häll smeten över bullarna i formen. Låt stå och dra minst 40 minuter, gärna över natten i kyl.
- Sätt på ugnen på 175 grader.
- Grädda kakan i nedre delen av ugnen, 45-60 minuter. Kolla efter 45 minuter med sticka om kakan är klar, äggstanningen ska ha satt sig. Ta ut ur ugnen och strö över rörsockret.
- Servera kakan varm eller kall med vispad grädde smaksatt med punsch eller glass.
Receptet kommer från Benjamin Ingrosso och hans program Benjamin´s.
