Kanelbullekaka med brynt smör!

mar 28, 2021 | Okategoriserade

Samarbete med Kockums Jernverk.

Min dotter frågade mig för några dagar sedan om jag sett kakan Benjamin Ingrosso gjorde i senaste programmet. Det hade jag missat men jag blev nyfiken och ville testa såklart. En perfekt form att göra kakan i är ugnsformen från Kockums Jernverk. En riktig favorit hemma hos oss. Jag fick en skvätt smet över och då gjorde jag en portion i en av Kockums mindre skål i emalj.

Klicka här ➡️ KOCKUMS JERNVERK ⬅️ och låt dig inspireras av Kockums fina köksprodukter i klassisk design.

Kanelbullekaka med brynt smör

  • 8-12 kanelbullar, torra (antal beroende på storlek)
  • 3 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 7 dl mjölk
  • 3 dl vispgrädde
  • 200 g smör, brynt
  • 1 msk rörsocker
  • smör, till formen
  • Vispad grädde till servering

Gör så här

  1. Skär de torra bullarna i mindre bitar. 
  2. Smörj en ugnssäker form, så stor att bullarna får plats i den. Lägg ut bullarna i formen.
  3. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker fluffigt. Tillsätt mjölk, grädde och brynt smör. 
  4. Häll smeten över bullarna i formen. Låt stå och dra minst 40 minuter, gärna över natten i kyl. 
  5. Sätt på ugnen på 175 grader. 
  6. Grädda kakan i nedre delen av ugnen, 45-60 minuter. Kolla efter 45 minuter med sticka om kakan är klar, äggstanningen ska ha satt sig. Ta ut ur ugnen och strö över rörsockret. 
  7. Servera kakan varm eller kall med vispad grädde smaksatt med punsch eller glass.

Receptet kommer från Benjamin Ingrosso och hans program Benjamin´s.