Kanelbullekaka med brynt smör!

okt 13, 2022 | Bakning, Sött

Har du torra kanelbullar som du inte vill slänga. Då tipsade min dotter om kakan Benjamin Ingrosso gjorde i ett av hans program. Den hade jag missat men jag blev nyfiken och ville testa såklart. En perfekt form att göra kakan i är ugnsformen från Kockums Jernverk. En riktig favorit hemma hos oss. Jag fick en skvätt smet över och då gjorde jag även några portioner i Kockums mindre skål i emalj.

Kanelbullekaka

Samarbete med Kockums Jernverk. Klicka här ➡️ KOCKUMS JERNVERK ⬅️ och låt dig inspireras av Kockums fina köksprodukter i klassisk design.

Kanelbullekaka med brynt smör

  • 8-12 kanelbullar, torra (antal beroende på storlek)
  • 3 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 7 dl mjölk
  • 3 dl vispgrädde
  • 200 g smör, brynt
  • 1 msk rörsocker
  • smör, till formen
  • Vispad grädde till servering

Gör så här

  1. Skär de torra bullarna i mindre bitar. 
  2. Smörj en ugnssäker form, så stor att bullarna får plats i den. Lägg ut bullarna i formen.
  3. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker fluffigt. Tillsätt mjölk, grädde och brynt smör. 
  4. Häll smeten över bullarna i formen. Låt stå och dra minst 40 minuter, gärna över natten i kyl. 
  5. Sätt på ugnen på 175 grader. 
  6. Grädda kakan i nedre delen av ugnen, 45-60 minuter. Kolla efter 45 minuter med sticka om kakan är klar, äggstanningen ska ha satt sig. Ta ut ur ugnen och strö över rörsockret. 
  7. Servera kakan varm eller kall med vispad grädde smaksatt med punsch eller glass.

Receptet kommer från Benjamin Ingrosso och hans program Benjamin´s.