Kanelbulletoast på korvbröd

okt 1, 2020 | Bakning, Sött

Snart är det kanelbullens dag. Har jag lust bakar jag bullar men jag gillar smarta genvägar. Det här receptet är en genväg. Korvbröd fyllda men smör, socker och kanel. Toppade med glasyr. Gott och galet snabbt att stilla suget efter en kanelbulle. Perfekt om du har några torra korvbröd som ligger i lådan eller i frysen och väntar på att bli uppätna. Lycka till!

Kanelbulletoast på korvbröd

Du behöver:

  • Korvbröd
  • Strösocker
  • Kanel
  • Smör
  • Våffeljärn/toastjärn

Glasyr

  • 75 g florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2-2,5 msk vatten

Blanda ihop tills det är en slät smet. Tillsätt ev mer florsocker eller vatten beroende på hur tunn/tjock smet du önskar.

Kanelbulletoast

Gör så här:

  • Öppna korvbrödet och bred på smör. Strö på socker och pudra på kanel. Vik ihop brödet och lägg i det varma järnet. Håll koll för det går fort när järnet är varmt. Ta ut toasten och låt den svalna. Ringla sedan över glasyren och ät direkt. Toasten är även god precis som den är. Perfekt att ta med på utflykten. Lycka till!

 

IMG_6218