Kokosbollar till alla kokosälskare!

apr 19, 2017 | Sött

Jag fullkomligt älskar kokos i alla dess former. Jag märker själv att dras till kokos när jag står i affären vare sig det är vid schampohyllan eller bakhyllan. Jag smaksätter gärna riset med kokosmjölk, njuter av av en kopp kokoste, smörjer gärna in mig med kokosfett när jag är torr i hyn, beställer en pina colada i baren. Jag är inte ensam utan har en vän som också är lika tokig i kokos som jag så vi brukar boosta varandra med olika produkter som vi hittar.

Det här receptet sprang jag på i en tidning men det finns olika varianter men det här är hystat nyttigt och dessutom väldigt gott. Jag hann inte ens ställa in fatet i kylen innan kokosbollarna blev uppätna av barnen och deras kompisar. Ett gott betyg får jag väl säga!

KOKOSBOLLAR

  • 3 dl kokosflingor
  • 1 dl kokosmjölk
  • 1 msk honung
  • 1 krm vanlijpulver
  • 100 g mörk choklad eller den du tycker om.
  • smaksätt ev med lite riven lime
  1. Rör ihop allting utom chokladen i en skål. Ställ sedan in skålen i frysen  i ca 20 minuter. Det är lättare att rulla till bollar när smeten är lite kall.
  2. Ta ut skålen och rulla bollar. Doppa de sedan i smält choklad. Toppa med kokosflingor. Förvara bollarna i frys eller kyl.

IMG_1528