Minibiskvier med saffran
- 200 g grovt riven mandelmassa
- 1 äggvita
- 1/2 msk konjak
- 1 påse saffran (à 0,5 g)
- 100 g rumsvarmt smör
- 1 1/2 dl florsocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 äggula
- ca 200 g mörk choklad (70%) och ev vit choklad om du vill marmorera eller dekorera med den vita chokladen.
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175°C.
- Vispa snabbt ihop grovt riven mandelmassa och äggvita med elvisp till en slät smet. Fyll en spritspåse med smeten. Spritsa ca 30 bottnar (i storleken av en 5-krona) på en bakpapperklädd plåt.
- Grädda i mitten av ugnen ca 10 minuter. Låt svalna.
- Blanda konjak med saffran. Låt dra en stund. Vispa smör, florsocker och äggula fluffigt med elvisp. Tillsätt saffransblandningen. Fortsätt vispa till en slät kräm.
- Spritsa eller bred smörkrämen på bottnarna så det blir en liten topp. Låt stelna i kylen ca 30 minuter.
- Smält chokladen över vattenbad, låt chokladen svalna lite. Doppa biskvierna i chokladen.