Minibiskvier med saffran

nov 12, 2020 | Bakning, Jul, Sött

Minibiskvier med saffran 

  • 200 g grovt riven mandelmassa
  • 1 äggvita
  • 1/2 msk konjak 
  • 1 påse saffran (à 0,5 g)
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 1 1/2 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 äggula
  • ca 200 g mörk choklad (70%) och ev vit choklad om du vill marmorera eller dekorera med den vita chokladen. 

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 175°C.
  • Vispa snabbt ihop grovt riven mandelmassa och äggvita med elvisp till en slät smet. Fyll en spritspåse med smeten. Spritsa ca 30 bottnar (i storleken av en 5-krona) på en bakpapperklädd plåt.
  • Grädda i mitten av ugnen ca 10 minuter. Låt svalna.
  • Blanda konjak med saffran. Låt dra en stund. Vispa smör, florsocker och äggula fluffigt med elvisp. Tillsätt saffransblandningen. Fortsätt vispa till en slät kräm.
  • Spritsa eller bred smörkrämen på bottnarna så det blir en liten topp. Låt stelna i kylen ca 30 minuter.
  • Smält chokladen över vattenbad, låt chokladen svalna lite. Doppa biskvierna i chokladen.

IMG_7548

IMG_7518