Gravade äggulor!

mar 23, 2021 | Påsk

ckWNOupIRGaOtwvDvxVY9Q

Varför inte testa något nytt nu när våren är här och påsken nära. Gravade äggulor kan piffa upp vilken rätt som helst. Gott riva över pastan, risotton, salladen, ja de flesta rätterna faktiskt.

GRAVADE ÄGGULOR

4 dl jodfritt salt
3 dl strösocker
4 äggulor

Blanda salt och socker. Fördela hälften av blandningen i botten på en liten ugnsform. Gör fyra gropar med baksidan av en sked. Lägg försiktigt en äggula i varje grop utan att de går sönder. Strö över resten av salt- och sockerblandningen. Täck löst med plastfolie och låt stå i kylen från 4 dygn upp till 1 vecka. Ta försiktigt upp äggulorna och borsta bort saltet. Skölj äggulorna i kallt vatten och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Torka dem sedan i ugnen på 50 grader över natten eller tills de är genomtorra. Förvara äggulorna i en lufttät behållare.

vZj4w73NQJqT+AOzCxaiFg
MfomhmJRSKC82MKbEdZB1g
YLfJoczqTRGb6oYaOeTOjg