Bananpannkakor

aug 3, 2017 | Frukost, Gott och blandat

20632305_10155525013542673_2094741586_n

Jag tror inte jag ljuger om jag minst stekt 300 plättar den här sommaren. Det kan nog vara fler. Tappade räkningen första veckan. Vi äter bananpannkakor till frukost, och till saken hör att vi är spex personer i vår familj så det går åt några bananer och ägg. Men nu mot slutet av sommaren är vi bara tre personer som inte tröttnat. Det är lätt recept och mättande. Man står sig bra. Vi serverar gärna hallon som vi plockat i trädgården. Men tyvärr har det varit myset maskätet så vi har köpt jordgubbar eller grävt fram något i frysen att toppa plättarna med.

Till två personer behöver du:

  • 1 banan
  • 4 ägg
  • en liten näve boveteflingor eller havregryn
  • deluxe – en gnutta vaniljpulver
  • toppa med bär, frukt, kokos, nötter, jordnötssmör m.m

Mixa ihop banan, ägg, flingor, ev vaniljpulver. Låt stå en stund. Stek sedan i en medelvarm panna, vi använder teflon i smör eller kokosfett. Servera varma eller kalla. Perfekt till utflykten!

20632384_10155525013517673_1845499571_n