BURGARE PÅ PEASE – Chili & vitlök!

okt 7, 2018 | Vego

Let’s make pease!

Östenssons blogg har testat nya produkten från Findus – Pease. (Jättegott)

ETT NYTT GRÖNT PROTEIN FRÅN ÄRTAN.

Vi på Findus älskar ärter. Ärter är en av naturens allra finaste grönsaker och vår stora passion sedan flera decennier. Ärter är inte bara fantastiskt söta och goda, de är även bra för vår miljö. Vi vill också att fler ska göra gröna och smarta val. Därför har vi skapat Pease som är gjort på proteinrika ärter med ett lågt klimatavtryck. Allt för att det ska bli ännu lättare att göra stor skillnad med maten. 

Pease Burger, 4 pers

4 st hamburgerbröd

2 st Pease pulled chili/vitlök, (250 g/st)

1 liten påse salladsmix

1 röd lök

2-3 msk vinäger

2 tomater, skivade

Ett knippe persilja

60 g majonäs

30 g ketchup manis (söt sojasås)

Smaka av med salt och vitpeppar

Gör så här: 

Tillaga Pease pulled enligt anvisning på förpackningen.

Blanda den skalade och tunt skivade löken med vinägern och salt & peppar, rör om med jämna mellanrum under tiden du förbereder resten.

Finhacka persiljan och blanda ner i löken.

Blanda majonnäs och ketchap manis. Smaka av med lite salt och peppar.

Lägg burgarna med dressing och sallad först följt av pulled pease och avsluta med lite mer dressing, löken och tomaterna samt brödet.

IMG_5497

IMG_5500