Dessert från Gotland!

maj 22, 2016 | Okategoriserade

Jag och 11 väninnor fick vår middag levererad på en vagn igår. Närmare bestämt en grillvagn. Kändes otroligt härligt att få rulla ner den till havet där vi tände grillen och plockade fram alla godsaker ur vagnen. Vi avnjöt middagen i en fiskebod iklädda finaste 20-talskläderna. Kvällen avslutades med Gotlandsklassiker, saffranspannkaka med salmbärsylt och vispgrädde. 

Det kan vara mycket pyssel innan en utflykt med förberedelser och annat. Men det är så värt det när man väl är på plats. Vad smakar bäst om inte att få äta i det fria. 

Saffranspannkaka!  Recept från koket.se 

Du behöver

2 dl grötris

4 dl vatten

0,5 tsk salt

1 l mjölk

2 ägg

0,5 g saffran

1 dl hackad mandel

1 dl strösocker

salmbärssylt

grädde

Gör så här

Koka riset i saltat vatten ca 10 minuter.

Tillsätt mjölk och koka ytterligare i 45 minuter under omrörning på svag värme. Låt gröten svalna något.

Blanda i ägg, saffran, socker och mandel.

Blanda runt och häll upp i en cirka 20 cm stor ugnsfast form.

Grädda i 200 grader i 20-30 minuter.

Servera med vispad grädde och salmbärssylt.