Färskpotatis med brynt smör!

jul 12, 2020 | Vego

FÄRSKPOTATIS MED BRYNT SMÖR!

Du behöver:
* Färskpotatis
* Färska kryddor, dill, persilja & gräsök
* Brynt smör (se recept nedan)
* Salt & peppar
Gör så här:
Koka potatisen enligt hur man bör koka färskpotatis. Jag föredrar al dente men smaken är som baken…
Hacka kryddorna lagom grovt. Bryn smöret.
Vid servering, mosa några potatisar, strö över de färska kryddorna på potatisen, toppa med att ringla över det brynta smöret. Salta & peppra efter smak. NJUT!
Du behöver:

1. Smält så mycket smör du behöver i en kastrull på medelvärme. När smöret börjar sjuda, vispa sakta. På det sättet undviks att partiklarna lägger sig på bottnen och blir brända.

2. Smöret ska brynas jämnt. Efter ett tag börjar en nötaktig doft sprida sig och smöret går från gult till ljusbrunt.

3. Ta av kastrullen innan smöret blir bränt och häll upp det i en skål eller kanna. Om det får vara kvar i kastrullen kommer den värme som finns i kastrullen fortsätta bryna det en stund, vilket kan vara förödande. Kan förvaras i tättslutande burk lång, lång tid.

IMG_7105