Fried rice med kycklingklubba!

apr 18, 2017 | Fågel, Vego

17948666_10155161679142673_844937826_o

Smaker kan verkligen ta dig till en annan plats i världen. Fried rice tar mig till en plats i Thailand där vi tillbringade en skön semester. Det är en enkel rätt som du lätt kan variera och ta vad du har hemma, mina barn gillar den mycket. Men jag glömmer ofta bort den men blev påmind under påskveckan. Perfekt att göra om du ris över från gårdagens middag.

FRIED RICE MED KYCKLINGKLUBBA

  • 3 dl basmatiris
  • 1 morot
  • 1 röd paprika
  • 250 g sockerärter
  • 2 salladslökar
  • 2 msk rapsolja
  • 1 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 11 1/2 msk soja
  • 1 lime
  • 3 ägg

Så här gör du:

  1. Koka riset enligt anvisning på paketet.
  2. Skala moroten. Dela och kärna ur paprikan. Skär morot, paprika, sockerärter och salladslök i strimlor.
  3. Stek grönsakerna i olja i en stor stekpanna ca 3 minuter. Krydda med salt och peppar. Häll på sojan.
  4. Tillsätt det kokta riset. Rör om.
  5. Knäck äggen över grönsaksriset. Blanda runt tills riset fått en krämig konsistens.
  6. Smaka av med lime.
  7. Servera med kycklingklubbor.

17968644_10155161679177673_280342760_o