Krämig vegansk stroganoff

sep 6, 2021 | Vego

Orginalrätten ”Biff Stroganoff” har rötter från 1800-talets Ryssland. Rätten är uppkallad efter en tandlös greve som hette Alexander Sergejevitj Storganov vars kock uppfann rätten. Vi är vana att laga den såhär: nötkött i strimlor, fransk senap, crème fraiche tomatpuré och paprikapulver. Men nedan hittar du en vegansk variant. Riktigt god men såklart en annan konsistens eftersom vi använder tofu istället för biff. Min barn gillade att mosa ner tofun tillsammans med riset.

Vegansk stroganoff

Ingredienser
500 gram tofu
2 små gula lökar
1 pressad vitlöksklyfta
3 msk tomatpuré
2 tsk dijonsenap
2 msk ketchup
2,5 dl vegansk matlagningsgrädde
1 kruka persilja
Salt & peppar, ev en knivsudd rökt paprikapulver
Veganskt smör/margarin att steka i

Gör såhär: Börja med att skära upp din tofu i bitar och hacka löken. Stek i smör tills dess att tofun har fått lite yta.
Tillsätt matlagningsgrädde, tomatpuré, ketshup, senap, vitlök, salt och peppar. Låt koka samman och tillsätt möjligtvis lite vatten för att få såsen lite tunnare. Hacka persilja och ha i på slutet. Servera med ris och njut!

IMG_5769