Morotsugnspannkaka med nötig kålsallad!

sep 15, 2019 | Gott och blandat

Morotsugnspannkaka med nötig kålsallad!

Man tager vad man haver. Använd dom rotfrukter du har hemma just nu. Ingen morot? Ta palsternacka, kålrot eller potatis istället.

Du behöver till 4 pers / 30 min

  • 3 dl vetemjöl eller dinkelsikt
  • 1 1/2 tsk salt
  • 6 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 3 dl finrivna morötter
  • smör eller olja till formen
  • Nötig sallad
  •  ca 200 g rödkål
  • 1 msk olivolja
  • 1/2 msk rödvinsvinäger
  • 1 krm salt
  • 1/2 dl hackade, rostade hasselnötter
  • 2 msk torkade tranbär
  • ev rårörda lingon till servering

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 225 grader.
  • Blanda mjöl och salt i en bunke. Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en jämn smet. Vispa ner äggen och resten av mjölken. Blanda ner morötterna.
  • Häll smeten i en smord muffinsform, ca 12 st. Grädda mitt i ugnen i ca 25 min eller tills pannkakan fått färg och är klar.
  • Nötig sallad: Hyvla rödkålen, det går med en osthyvel. Lägg i en skål och vänd runt med olja, vinäger och salt. Blanda ner nötter och tranbär.
  • Bjud ugnspannkakan med kålsallad och ev rårörda lingon. Smaklig spis!

 

IMG_7928 IMG_7924 IMG_7935