Morotsugnspannkaka med nötig kålsallad!
Man tager vad man haver. Använd dom rotfrukter du har hemma just nu. Ingen morot? Ta palsternacka, kålrot eller potatis istället.
Du behöver till 4 pers / 30 min
- 3 dl vetemjöl eller dinkelsikt
- 1 1/2 tsk salt
- 6 dl mjölk
- 3 ägg
- 3 dl finrivna morötter
- smör eller olja till formen
- Nötig sallad
- ca 200 g rödkål
- 1 msk olivolja
- 1/2 msk rödvinsvinäger
- 1 krm salt
- 1/2 dl hackade, rostade hasselnötter
- 2 msk torkade tranbär
- ev rårörda lingon till servering
Gör så här:
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Blanda mjöl och salt i en bunke. Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en jämn smet. Vispa ner äggen och resten av mjölken. Blanda ner morötterna.
- Häll smeten i en smord muffinsform, ca 12 st. Grädda mitt i ugnen i ca 25 min eller tills pannkakan fått färg och är klar.
- Nötig sallad: Hyvla rödkålen, det går med en osthyvel. Lägg i en skål och vänd runt med olja, vinäger och salt. Blanda ner nötter och tranbär.
- Bjud ugnspannkakan med kålsallad och ev rårörda lingon. Smaklig spis!