Pastagratäng med pesto!

jan 20, 2020 | Pasta

Har du pasta över är det här ett bra sätt ta tillvara på den till en ny middagsrätt. Dessutom en bra vardagsrätt när middagen behöver stå snabbt på bordet. Om inte så är det smart att koka pasta dagen innan om du vill förbereda middagen. 

Pastagratäng med pesto

  • 300 gram fusilli eller annan pastasort
  • 1 st gul lök
  • 2 klyfta(or) vitlök
  • 500 gram nötfärs
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk torkad basilika
  • 0,75 tsk salt
  • 2 krm chiliflakes
  • 175 gram röd pesto eller grön pesto
  • 2 dl crème fraiche
  • 0,5 dl vatten
  • 75 gram riven ost

Gör så här

  • Värm ugnen till 200 grader.
  • Koka pastan 2 min kortare än anvisning på förpackningen.
  • Skala och finhacka lök och vitlök.
  • Bryn färsen i olja i en varm stekpanna. Tillsätt lök, vitlök, basilika, salt och chiliflakes och fräs ytterligare 2 min.
  • Blanda ihop pesto, creme fraiche och vatten i en skål. Tillsätt hälften av pestoblandningen till köttfärsen och låt puttra ihop i 2 min.
  • Sila av pastan.
  • Varva pasta och köttfärssås i en ugnsfast form. Fördela resten av pestoblandningen över och toppa med ost. Gratinera i ugn i ca 10 min.

IMG_8762