Picklade rotfrukter

feb 9, 2017 | Gott och blandat, Vego

Jag kan inte låta bli att handla efter säsong. Vi lever just nu på vitkål och rotfrukter. För det mesta åker rotfrukterna in i ugnen men något som är grymt gott är att pickla dom. Jag brukar pickla vad jag har hemma. Det är så gott till hamburgaren, köttbiten eller den fina vita fisken. Man kan i stort sätt servera picklat till det mesta. En favorit som jag brukar snabbpickla är rödlök. Min äldsta son har det som pålägg. Lycka till!

Du behöver

  • 400 g blandade rotfrukter, skalade
  • 1 dl ättika, 12 %
  • 5 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk hel anis
  • 1 msk hel kummin
  • 0,5 msk hel fänkål
  • 2 st lagerblad
  • 0,5 dl strimlad bladpersilja

Gör så här

  1. Skär ner rotfrukterna i tunna skivor på mandolin. Koka upp alla övriga ingredienser utom persiljan och låt stå och dra i 30 minuter. Koka upp igen, sila och lägg i rotfrukterna och låt svalna. Måtta upp i en stor, ren glasburk och förvara svalt.

IMG_0774