Plättar med risgrynsgröt!

nov 26, 2020 | Gott och blandat

Solgula plättar med smak av saffran och kokos gör gott för sinnet. De flörtar med den gotländska klassikern ”saffranspannkaka” men är inte lika tunga och går betydligt snabbare att göra. Plättarna är perfekta att göra om du har överbliven gröt hemma eller känner för ett matigt mellanmål. De är goda både kalla som varma.

Risgrynsplättar mede saffran & kokos

4 dl kokt risgrynsgröt, ca 500 g. Tänk på att risgrynsgröten inte får vara för lös i konsistensen.
1 pkt saffran, 0,5 g
1 tsk bakpulver
½ dl majsstärkelse
1 dl kokosflingor
2 ägg
smör eller olja till stekning

1. Lägg allt i en skål och blanda väl.
2. Stek sen gyllenbruna på medelvärme i smör eller olja.
3. Servera direkt med t.ex vispad grädde och rårörda bär.

Tips! Dessa risgrynsplättar är även utmärkta som picknickmat på vinterutflykten eller skidturen!

Tips 2! Saffran går att utesluta. Prova att smaksätta med t.ex vaniljpulver eller kanske lite finhackad choklad istället. Kokosen kan även bytas mot t.ex mandel, hasselnötter eller tas bort helt.

Receptet kommer från Allers.

IMG_2420