Spagetti & köttfärssås utan…spagetti & köttfärssås!

maj 30, 2017 | Vego

Efter en kall vinter och vår längtar jag efter allt som är grönt. Även köttfärssås. Jag njuter att se alla späda grönsaker i landet som börjar bli riktigt fina. Förhoppningsvis kommer vi äta vitkål, kronärtskockor, brysselkål, grönkål, tomater, gurka och annat gott senare i sommar och höst. Tills dess njuter jag av denna köttfärssås utan köttfärs.

Receptet kommer från FOOD PHARMACY

Spagetti och köttfärssås på svarta linser
(4-6 portioner)

1 morot
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1,5 dl svarta belugalinser (finns i de flesta vanliga mataffärer)
500 g krossade tomater
2 dl vatten
1 msk lantbuljong
salt och peppar
basilika eller oregano

Skala och hacka lök och vitlök och koka upp med linserna och buljongen. Passa på att riva en morot medan du väntar. Ta av linserna från plattan när du tycker att de är lagom tuggiga, häll av vattnet och låt dem svalna lite. Häll över i en mixer med moroten, de krossade tomaterna och 2 dl vatten och mixa tills du är nöjd med konsistensen. Smaksätt med salt, peppar och basilika eller oregano. Späd med mer vatten för lösare sås. Servera med valfritt tillbehör. Servera gärna zucchini som spagetti. Antingen råa eller lätt förvällda.

shutterstock_478653775 18838512_10155294431397673_1920683016_o