Spagetti med tomat & oliv

aug 15, 2022 | Pasta

Det här receptet har vi lagat många gånger hemma hos oss. En favorit hos barnen och deras vänner. Testa du med! Receptet kommer från Jamie Olivers kokbok ”Den nakna kockens återkomst”. Enkelt men så gott! Perfekt till vardagen när middagen behöver stå snabbt på bord eller till en skön fredagsmiddag med ett glas fin.

Spagetti med oliver, tomater, vitlök, olivolja & basilika/ruccola!

4 portioner

  • olivolja
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 liten torkad chili efter smak eller chiliflakes
  • 2 askar körsbärstomater
  • 1 rejäl näve oliver, urkärnade och krossade, gärna svarta kalamata
  • 500 g torkad spagetti
  • salt & nymald svartpeppar
  • 3 rejäla nävar ruccola eller en näve basilikablad

Hetta upp en stor stekpanna, häll i ett par rejäla skvättar olivolja och stek vitlöken och chilin i ca 30 sekunder innan du lägger i tomaterna och oliverna. Rör om och låt koka i ytterligare 4-6 minuter. Under tiden kokar du spagettin i saltat vatten till den är ”al dente”. Tomaterna tjocknar till en härlig sås med en trevliga bitar i. Rör om och tillsätt den avrunna pastan. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt den hackade ruccola, rör om snabbt och servera genast i en stor skål. Slösa inte bort tiden – ställ skålen på bordet, låt alla ta själva och ställ också fram en stor härlig grönsallad, lite bröd och varför inte ett gott vin. Smaklig spis!

 

 

Tomatpasta