Sparristider!

maj 10, 2016 | Vego

Idag fyller min man år. Han börjar jobba så tidigt så det är sällan vi kan fira honom med frukost på sängen. Och ikväll är det middag på jobbet. Men jag har en plan…Istället för tårta och middag ska jag fira honom med bubbel och alldeles nyskördad sparris när han kommer hem. Det sägs att det är sista dagen med den här värmen så ikväll får det bli firande på altanen i kvällssolen. Hjälp vilken romantisk bild det blev. Förmodligen kommer väl han och jag ligga i varsitt barnrum och natta barn och somnar samtidigt som dom. Bubblet står oöppnat och sparrisen väntar otåligt på att få avnjutas. Men nu hoppas jag för en gångs skull att vi får sitta i kvällssolen med sparrisen och varsitt glas bubbel!

Ps. Det blev sparris och bubbel samtidigt som barnen åt kvällsmacka och mannen öppnade paket och ena dottern fixade present i köket. 

Sparris

20 gröna sparrisar

vatten

smör

salt

Snoppa av sparrisen ca en tum för att ta bort den träiga änden, dessa går utmärkt att koka soppa på. Koka upp vatten med salt och smör i. Lägg i sparrisen och låt koka ca 1min beroende på tjocklek, de ska vara al dente. Ta upp lägg på handduk och lägg sedan över på en tallrik. Servera med parmesan, olivolja och flingsalt.