Spenat- och melonsallad

maj 21, 2019 | Frukt, Vego

Läskande melonsallad som passar fint nu när värmen närmar sig. Gott som förrätt eller gör  som en hel sallad till måltiden.

Receptet hittade jag i den härliga kokboken:

Spenat – och melonsallad med rostade pistagenötter

  • 100 g bladspenat
  • 240 g vattenmelon
  • 70 g pistagenötter
  • saften från 1/2 citron
  • 2-3 msk olivolja
  • 1-2 msk balsamico
  • ca 1 msk agavesirap
  • svartpeppar
  • salt

Gör så här:

  • Skölj bladspenaten och låt vattnet rinna av.
  • Skala och tärna vattenmelonen.
  • Skala och rosta pistagenötterna i en torr panna på hög värme tillsammans med en nypa salt och låt svalna.
  • Lägg upp bladspenaten på en tallrik eller i den skål du serverar i. Häll över olivoljan och balsamicon. Lägg över vattenmelonen och pressa över citronsaften. Toppa med pistagenötterna, ringla över agavesirapen och avsluta med att salta och peppra. Servera och njut.

33772727_10156369328602673_8427415301557059584_n