Det här är en av mina favoritsallader den här tiden på året. (Tyvärr tog den slut så fort så jag fick leta upp en liknande bild 🙂 Den är ett gott tillbehör på julbordet.
VINTERSALLAD
-
1 paket grönkål (250g)
-
¼ savoykålshuvud
-
1-2 st apelsiner
-
1 st granatäpple
- 1/2 citron, saften
-
valnötter (valfritt)DRESSING
- 1 msk flytande honung
- 2 msk citronsaft
- 3 msk olivolja
- 1.5 citron, pressad saft
- 0.5 tsk flingsalt
- 0.5 tsk peppar
SÅ LAGAR DU
- Dra av de grova stammarna från grönkålen och riv den sedan i bitar. Skölj och lägg i en skål. Skär savoykålen i strimlor.
- Pressa citronen och häll juicen på kålen, ringla över lite olivolja och nu kommer tricket – massera in vätskorna i kålen. Ner med händerna och massera bladen i ett par minuter! När kålen absorberar citronen och oljan så mjuknar den och blir fantastiskt god.
- Strimla savoykålen, filea apelsinerna, kärna ur granatäpplet. Lägg upp allt snyggt på ett serveringsfat och avsluta gärna med att strö över lite valnötter och eventuellt lite salt.
- Servera gärna med en dressingen. Mixa i så fall samtliga ingredienser.