Från en fantastisk helg till en fantastisk vecka!

maj 5, 2014 | Soppor, Vego

Jag vaknade upp den här morgonen med frågan ”mamma var är mina shorts”. Vår yngsta son har snöat in sig på ett par shorts som är ca 3 storlekar för stora men som han givetvis älskar. Till hans stora förtret låg dom blöta i tvättmaskinen eftersom han råkade slippa kaffe på dom igår, jo han gillar kaffe med mjölk men han får bara smaka vid speciella tillfällen. Och igår var ett sådant. Han hade nämligen ramlat ner från sängen och slagit sig blodig så det blev en fläskläpp. Han fick därför smaka på sin pappas kaffe. Han njöt av kaffet trots sin fläskläpp och att shortsen fick det mesta av kaffet. Men nu till annat med matnyttigt. Jag har haft en härlig långhelg som startade med en härlig brunch, kalkonmiddag, kostföreläsning och ett nyanlagt trädgårdsland med massor av kryddor som jag hoppas kommer börja växa snart. Jag återkommer med recept på kalkonen och ett grymt mellis som jag fick tips om på föreläsningen. Men idag bjuder jag på en återblick från helgen och en  ”Avokadosoppa” som kommer från tidningen ”Tara” och det är Cathrine Schuck som är receptmakare. Ps. Bra pris på avokado i veckans annonsblad!

Avokadosoppa 4 pers

1 påse färsk bladspenat, 1 hackad vitlöksklyfta,  2 skalade och hackade schalottenlökar, 1 msk kokosolja eller matolja, 15 g grönsaksbuljong, 3 avokador, 1 tsk lime-eller citronsaft, salt och svartpeppar.

Gör så här: 

Fräs lök och spenat i kokosfettet under omrörning. Tillsätt buljongen och låt koka upp 1 minut. Ta av kastrullen från plattan. Dela avokadorna och gröp ur innehållet  och tillsätt till de övriga ingredienserna. Mixa soppan. Tillsätt citronsaften och smaka av med salt och peppar. Garnera gärna med basilika.