Frukt i middagsmaten!

nov 9, 2016 | Fågel

shutterstock_412406212

För vissa är frukt i mat något otänkbart. Men jag älskar frukt i alla dess former och i kombinationer som på pappret kan se konstigt ut men som är riktigt gott. Äpple i vitkålssallad, banan och ananas på pizza, toppa salladen med hallon och blåbär, ja listan kan göras lång. Men en av mina favoriträtter jag hade när jag var liten och som jag fortfarande lagar är 70-talsrätten ”Flygande Jacob”. Man kan göra ”allt-i-ett” eller servera riset vid sidan om.

Passa på att göra den nu när veckans annonsblad innehåller grillad kyckling!

Färdiggrillad kyckling, jordnötter, knaperstekt bacon, chilisås, grädde och bananer i en oslagbar kombination. Flygande Jacob är en riktig klassiker!

Namnet Flygande Jacob kommer från rättens upphovsman, Ove Jacobsson, som var verksam inom flygfrakten.

FLYGANDE JACOB

  • 3 dl  mellangrädde
  • 1 dl  chilisås
  • 1 dl  jordnötter
  • 1 st  grillad kyckling
  • 1 paket  bacon
  • 2 st  banan
  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Ta bort skinn och ben från din grillade kyckling. Skär kycklingköttet i mindre bitar.
  3. Skala och dela bananerna på längden.
  4. Lägg kycklingköttet i en ugnssäker form. Lägg banan ovanpå.
  5. Vispa grädden. Rör ihop grädde och chilisås och bred det över.
  6. Grädda i nedre delen av ugnen i 20 minuter. Strimla under tiden bacon och stek det knaprigt i en stekpanna. Lägg upp på hushållspapper för att rinna av.
  7. Tag ut kycklingen och strö över bacon och jordnötter. Receptet kommer från recept.nu

shutterstock_401105074