Marry me chicken

nov 17, 2023 | Fågel

Det är så gott som det låter. En perfekt rätt att kicka igång helgen med. Den går hem både hos stora och små. Krämig kycklinggryta. Servera med pasta och en god sallad.

  • 600 g kycklingfilé
  • Vetemjöl till panering
  • 1 dl soltorkade tomater, strimlade
  • 3 st vitlöksklyftor, skalade och fint hackade
  • 2 tsk oregano, torkad
  • 1 st kycklingbuljongtärning
  • 1,5 dl vatten
  • 3 dl grädde
  • ca 60 g parmesanost
  • Chiliflakes efter smak
  • Gärna lite färsk basilika
  • Salt & peppar

Gör så här:

Salta och peppra kycklingen, vänd sedan varje filé i vetemjöl. Bryn kycklingen i smör på bägge sidor. (Den ska inte bli genomstekt). När den fått gyllene färg lägger du upp den på ett fat.

Stek tomaterna och vitlöken i samma panna tills de mjuknat. Krydda med oregano.

Häll på buljongtärningen och vattnet. Rör om så buljongen smälter. Tillsätt grädden. Krydda med chiliflakes. Låt puttra några minuter.

Häll i den rivna parmesanosten, rör om så osten smälter ner ordentligt.

Lägg ner kycklingen och låt den puttra klart i såsen. Ös gärna såsen över kycklingen under koktiden. Rör om då och då.

Servera med en god pasta. Toppa gärna med strimlade basilikablad. Smaklig spis.

marry me chicken östenssons