Grattis Karin 9 år!

okt 8, 2014 | Fågel

Klockan ringde 05.30. En halvtimma senare stod hela familjen med frukostbricka och paket redo att sjunga för Karin som låg och sov. Efter paketöppning och frukost var det dags för skola. En nöjd och glad 9-åring skjutsades till skolan där hon möttes att grattishälsningar. En bra start på en annars typisk regnig höstdag!

Ikväll tror jag det blir kyckling (se recept nedan) om inte Karin har ändrat sig och kanelbulle till efterrätt! Det får bli tårta en annan dag!

karin

 

 Foto: Privat. 

Recept på

Ingefärsglaserad kyckling. Receptmakare är den fantastiska Anna Bergenström.

Till 4 pers behöver du:

3 stora kycklingfileér, 2 msk finhackad eller riven ingefära, 3 finhackade vitlöksklyftor, 1 tsk chiliflakes, 3-4 msk honung, 2 msk soja, 3 msk neutral olja eller olivolja, hackade jordnötter, gröna salladsblad, 1 lime i klyftor.

Hacka eller, ännu lättare riv skalad ingefära och vitlök. Kärna ur och finhacka chilin om den ska vara med. Lägg allt i en skål och blanda med honung, soja och olja. Skär kycklingköttet i bitar eller strimlor och lägg dem i en ganska liten skål, häll på marinaden så den täcker någorlunda. Rör om. Låt dra ca 1 timme innan det hela wokas 3-4 minuter. Kycklingköttet ska bli genomsökt. Eller pensla hela kycklingfileér generöst med blandningen, och låt marinera minst 1 timme innan köttet först bryns i stekpanna och sedan lagas i ugnsform i 200 grader ca 20 minuter.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto Privat.