Hobbit 3 och kotletter från Bombay!

jan 12, 2015 | Kött

Att vardagen är igång igen förstår jag tydligt när klockan ringer 06.15 och barnen är väldigt morgontrötta. På jullovet varvades sena kvällar med sovmorgnar, vällagad mat och träning. Nysnö med tö och mycket annat härligt. Men nu ringer klockan tidigt och det är måndag morgon och då är det bara att stiga upp. Jag gillar trots allt vardag och rutiner, men det beror nog på att rutingränserna ruckas på ibland. I lördags hade jag och maken kvällen själva, vilket inte händer alltför ofta. Vi började kvällen med en klassiker, ”kotletter Bombay”…recept finns lite längre ner på sidan. Jag älskar att göra såna här lite 80-90-talsrätter som innehåller frukt. Vi bestämde oss sedan för bio, Hobbit 3. Jag ska erkänna att jag inte sett ettan och höll mig knappt vaken under tvåan men jag ville ge trean en ärlig chans. Jag var vaken hela filmen. Vi pratade efteråt om när vi senast besökt biografen tillsammans. Vi kom inte ihåg när och funderade allvarligt på om vi inte varit på bio tillsammans. Men det tror jag vi har, eller? Men det ska isåfall bli ändring på. Här kommer det goda receptet som tar dig ända till Bombay. / Allt väl från Lina

Receptet kommer från fantastiska Monica Ahlberg och kokboken Vardagsmat!

IMG_3520.JPG

IMG_3522.JPG

IMG_3504.JPG