LASAGNE MED KYCKLINGFÄRS & PESTO!

nov 4, 2018 | Fågel

Veckans recept! 

Lasagne med kycklingfärs och pesto

Kycklingfärssås

  • 2 st gula lökar
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 800 gram kycklingfärs
  • 1 msk olivolja
  • 2 burkar körsbärstomater
  • tsk torkad basilika
  • tsk salt
  • krm svartpeppar, malen
  • msk tomatpuré
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 kycklingbuljongtärning

Pestosås

  • 3-4  msk pesto
  • 5 dl crème fraiche
  • 1 dl vatten
  • 0,5 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar, malen
  • 1/2 – 1 st förpackning lasagneplattor
  • ca 200 gram riven ost
Gör så här: 
  • 1. Sätt ugnen på 200 grader.

Kycklingfärssås: 

  • 1. Skala och finhacka lök och vitlök.
  • 2. Fräs ihop kycklingfärs och lök i olja på medelhög värme ca 5-10 min. Fördela den fint med en gaffel eller slev.
  • 3. Tillsätt basilika, salt, peppar, burktomaterna, tomatpuré, buljongtärning och  balsamvinäger. Låt det puttra ca 5 min. Tillsätt ev lite vatten om det behövs.

Pestosås: 

  • 1. Vispa ihop pesto, creme fraiche, vatten, salt och peppar.
  • 2. Varva pestosås, lasagneplattor, kycklingfärssås och ost i 3 lager. Avsluta med lite pestosås och ost på toppen och sätt in i ugnen ca 30 min.

Servera med en goda sallad! Smaklig spis!

IMG_5561