LAX MED ÖRT- OCH PARMESANTÄCKE
4-6 port – ca 20 min + 30 min I ugnen
Ingredienser:
- 1 kg laxfilé
Marinad
- 1 dl olivolja
- 1 citron, rivet skal och saft av
- 1 dl parmesan, finriven
- 1 dl blandade örter, finhackade
- 1 msk flytande honung
- 1/2 msk salt
Topping
- 500 g skalade räkor
- 3 msk dill, finhackad
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 °.
- Blanda alla ingredienser till marinaden. Lägg laxfilén i en ugnsfast form, häll över marinaden och ugnsbaka i ca 15-20 minuter.
- Blanda de skalade räkorna med hackad dill och ställ kallt.
- Toppa laxen med med räkorna. Det går lika bra att servera laxen kall som varm. Servera med potatis och en sallad. Har du en extra citron är det gott med en extra citronklyfta. Smaklig spis!