Vegetarisk matjestårta!

jun 17, 2020 | Kallt, Midsommar, Vego

Vegetarisk matjestårta vegostyle
39BF36D7-A1C0-4706-AEF4-BE9954363FA4
Receptet kommer från vegomagasinet.
10 bitar



Kavringsbotten

250 g kavring
50 g smält smör, t ex mjölkfritt

Matjesfyllning
1 rödlök, finhackad
0,5 dl finhackad saltgurka
0,5 dl finhackad gräslök
0,5 dl finhackad dill
0,5 tsk mald kryddpeppar
200 g rumstempererad färskost, t ex Oatly påMackan
2 dl rumstempererad yoghurt, t ex sojayoghurt
2 msk röd tångkaviar
salt
svartpeppar

2 dl mjölk, t ex osötad soja- eller havremjölk
2 tsk agarpulver



Dekoration

rädisor, skivade
finhackad gräslök
finhackad rödlök
röd tångkaviar

Kavringsbotten
Mixa kavringen till fina smulor i en matberedare. Häll ner i en skål och blanda ner smöret.
Tryck ut kavringen i botten på en springform, ca 20 cm i diameter.

Matjesfyllning

Blanda ihop rödlök, saltgurka, gräslök, dill, kryddpeppar, färskost, yoghurt och tångkaviar i en skål. Smaka av med salt och peppar.
Vispa ihop mjölk och agarpulver i en kastrull. Koka upp och låt sjuda i en minut.
Rör ner agarblandningen i skålen och blanda väl.
Skrapa ner fyllningen över kavringsbottnen och släta till ytan. Låt svalna helt i kylskåpet, helst över natten.

Dekorera matjestårtan med skivade rädisor, gräslök, rödlök och tångkaviar.