Hedvigsoppa

okt 2, 2023 | Soppor

Soppornas tid är nu och är en perfekt måltid att samlas kring när dagarna blir kortare. Dagens soppa önskade min yngsta son till middag och är en favorit hos honom. Och det är mycket tack vare skolan han går på för där är den här soppan en favorit bland eleverna har jag förstått. Bra jobbat av kocken!

Ingredienser 4-6 pers

  • 1-2 gula lökar, skalade och hackade
  • 500 g nötfärs
  • 500-600 g vitkål, strimlad
  • 3 st morötter, skalade och skurna i slantar
  • 2 st vitlöksklyftor, skalade och fint hackade
  • 1 liter vatten
  • 2 st köttbuljongtärningar
  • 2 msk tomatpuré
  • Salt & svartpeppar

Gör så här

Hetta upp en klick smör eller olja i en stor kastrull som rymmer minst 3 liter (gäller en sats).

Lägg i den hackade löken och nötfärsen. Salta och peppra. Sänk värmen så det inte blir bränt och stek tills löken blivit genomskinlig, rör om då och då. Stek gärna färsen i omgångar.

Tillsätt vatten och buljongtärningarna. Låt koka upp.

Tillsätt vitkål, morötter, vitlök och tomatpuré och rör om

Låt koka på svag värme ca 10 minuter tills kålen mjuknat.

Smaka av med salt och peppar.

Servera gärna hedvigsoppan med en klick creme fraiche och ett gott nybakat bröd.

hedvigsoppa