Från vampyr till blodpudding!

feb 22, 2016 | Soppor

Vilken rolig helg! Det har varit allt från att hänga tvätt, renovera, städa, handla, vara vampyr, skjutsa barnen till aktiviteter till att bara få landa en stund i soffan och mysa framför brasan. Nu är det nya tag och utmaningar som väntar. Allt från en ny matvecka med budget till en crossfit-utmaning i slutet på veckan. Håll utkik!

Letar inspiration i kokböcker och gamla recept inför kommande veckomeny. En önskan barnen hade var blodpudding. Så det blir det en av dagarna. Ikväll ska jag på en förhandsvisning av vad som kommer på bokrean. Vem vet jag kanske hittar god inspiration till nästa veckomeny där.

Igår tittade solen fram sent på eftermiddagen så jag passade på att smita ut i friska luften med en kopp te i handen. Äldsta dottern skulle laga kvällens middag så det kändes otroligt lyxigt att observera henne från altanenen där hon stod och hackade och fixade inne i köket. Hon tittade ut med jämna mellanrum och frågade olika saker och vilken ordning hon skulle göra de olika momenten i. Hon fixade det galant. Senare vid middagsbordet föreslog en av sönerna att Karin skulle laga den här soppan varje söndag. Ett gott betyg.

Utmaningen! Den går framåt, jag hade matkostnader för 1874 kr förra veckan. Då ingick även hushållsartiklar, såsom toalettpapper, diskmedel mm. Jag har en budet på 2000 kr per vecka, alltså 8000 kr/månad men målet är givetvis att komma under 8000 kr. Den här veckan kommer bland annat innehålla köttfärssoppa, blodpudding, lax med cous-cous, makaronipudding. Recept kommer allt eftersom. Trevlig vecka!