Matinspiration från Östenssons varje vecka!

Välkommen till vår härliga matblogg. Här hittar du hela kökets godsaker – året om.

Kategorier

Chiliräkor!

Chiliräkor!

  Varje sommar äter vi dessa chiliräkor med eller utan bröd. Gärna som tilltugg till en god öl eller ett glas bubbel. Anpassa mängden chili med mur mycket styrka du önskar. Det går lika bra att använda färska som frysta räkor. Vi varierar receptet med att krydda även...

Pasta Vongole

Pasta Vongole

Efter en vecka på Sicilien med fantastiska matupplevelser kommer här en av mina favoriter. Pasta Vongole. Ingredienser för 4 pers 2 l vatten2 dl salt1 kg hjärtmusslor eller 1 kg blåmusslor400 g spagetti4-5 msk olivolja1/2 röd chili, hackad4 vitlöksklyftor, hackade 1...

Pavlova

Pavlova

En underbar tårta som jag gör varje sommar. Toppar med säsongens bär. Den slår aldrig fel och går hem hos stora som små. Jag brukar göra marängen kvällen innan och låter den stå kvar i ugnen över natten. Ingredienser: 250 g äggvita, 2 ½ dl (6-8 st)500 g socker, 5 ¼...

Wrap med rödbetshummus

Wrap med rödbetshummus

Äntligen är hösten på G. Jag får frossa i grönsaker som hör hösten till och dricka lapsang (te med röksmak) invirad i en filt med raggsockorna på. Jag älskar hösten. Det är lite som att gå i ide och gå ner i varv trots att vardagen rullar på. Jag försöker hitta ett...

Ostflarn med rom & citronkräm!

Ostflarn med rom & citronkräm!

https://www.youtube.com/embed/U5OdZJiU26o Gillar du västerbottenpaj men har ont om tid så är det här ett perfekt alternativ. Ostflarn med citronkräm och rom. Så gott och galet enkelt att göra. Det som är bra är att du kan göra flarnen i förväg. Kom ihåg att förvara...

Helstekt fläskfilé med tomatsallad!

Helstekt fläskfilé med tomatsallad!

En härlig rätt som passar fint året runt men kanske allra bäst på sommaren. Passa på nu när det är säsong för tomater. Du behöver ca 700 g fläskfilé  salt och peppar  olja till stekning 1 knippe gul färsklök 2 klyftor vitlök 1 kruka persilja 1 kruka basilika 1...

Träffa vår matinspiratör, Lina!

Lina Lindblad är född och uppvuxen i Motala och är för närvarande bosatt i Visby med sin man, fyra barn, höns och katt. I grunden är Lina utbildad designer vid Beckmans Designhögskola. Förutom ett brinnande intresse för matlagning ligger crossfit Lina varmt om hjärtat. Hon tycker även om att yoga, åka skidor, fiska och sticka.

 

Följ Linas matresa och inspireras till mera matglädje!

Lina bloggen