Matinspiration från Östenssons varje vecka!
Välkommen till vår härliga matblogg. Här hittar du hela kökets godsaker – året om.
Kategorier
TERIYAKIMARINERAD LÖVBIFF!
Teriyakimarinerad lövbiff i salladsblad Superenkelt tilltugg med teriyakimarinerad lövbiff i salladsblad. Eller så adderar du till ris eller nudlar så har du en komplett måltid. Du behöver: 350 g lövbiff 2 msk teriyakimarinad 1/2 gurka i små bitar 2 msk koriander...
ALLT-I-ETT – SOPPOR & GRYTOR!
För några dagar sedan testade min familj de här påsarna med färdiga middagar. Jag blev glatt överraskad över de färska råvarorna och enkla recepten. De är vegetariska i grunden men vill du kan du addera kött. Men vi åt rätterna som de var. Det som överraskade mig var...
LUSSEKATTER MED HELLMANN´S REAL MAYONNAISE!
Baka med Hellmann´s mayonnaise så får du riktigt saftigt och fluffiga lussekatter. LUSSEKATTER MED HELLMANN´S REAL MAYONNAISE! Ingredienser: 50 g jäst för söta degar 5 dl standardmjölk 200 g Hellmann´s real mayonnaise 1,5 g saffran 2 dl strösocker 1 kg vetemjöl...
KOKOSTOPPAR MED SAFFRAN!
Snart är det advent och saffran är en given ingrediens som används flitigt under december. Så fort man kan köpa saffransbullar i butikerna är jag där 🙂 En annan favorit är kokos. Kombinationen kokos och saffran passar väldigt bra så här kommer en teaser som kakan...
PETIT CHOUX MED SAFFRAN & LINGONGRÄDDE!
PETIT CHOUX MED SAFFRAN & LINGONGRÄDDE 20 stora eller 40 små 3 dl vatten 100 g smör 2 tsk socker 120 g vetemjöl 1 kuvert saffran 3 ägg Fyllning 1,5 -2 dl grädde 2-3 msk lingonsylt 2 msk lingon (om du har hemma) 1.Sätt ugnen på 200°. Koka upp vatten och smör i en...
SKORPOR PÅ ”GAMMAL” BULLE!
Om man nu mot förmodan har dagsgamla bullar som ligger och skräpar (vem vid sina sinnens fulla bruk har egentligen det?) så är det bara att skiva dem tunt (ca 5 mm), lägga ut på en plåt och ställa in i ugnen på 100 graders värme i ca 30 minuter eller tills de börjar...
TIPS TILL FARS DAG!
Varför inte överraska pappa med nybakade pepparkakor. Garanterat uppskattat. Vi testade pepparkaksdegen som Östenssons bageri gör själva. Den innehåller riktigt smör och de klassiska kryddorna. Den är väldigt god och det är svårt att låta bli att smaka på degen. I vår...
LASAGNE MED KYCKLINGFÄRS & PESTO!
Veckans recept! Lasagne med kycklingfärs och pesto Kycklingfärssås 2 st gula lökar 2 st vitlöksklyftor 800 gram kycklingfärs 1 msk olivolja 2 burkar körsbärstomater 2 tsk torkad basilika 2 tsk salt 2 krm svartpeppar, malen 2 msk tomatpuré 1 msk balsamvinäger 1...
POTATIS-OCH BLOMKÅLSSOPPA, TOPPAD MED ROSTAD BLOMKÅL!
POTATIS- OCH BLOMKÅLSSOPPA, TOPPAD MED ROSTAD BLMOKÅL 400 g potatis 100 g rotselleri 13 vatten 0,5 tsk salt 100 g purjolök 1 gul lök 2 buljongtärningar, grönsak eller kyckling 1 krm svartpeppar 150 g blomkålsbuketter, ca 1/2 blomkålshuvud 1/2 dl crème fraiche eller...
POTATISSKALSCHIPS!
De här chipsen är otroligt goda och lätta att göra. Det är ett perfekt sätt att ta tillvara på hela potatisen istället för att skalet hamnar i komposten. CHIPS PÅ POTATISSKAL SÅ LAGAR DU 1. Sätt ugnen på 150 grader. 2. Tvätta och skala potatisen. Lägg skalen i en...
HEL LAXFILÉ MED TOMATSALSA!
LAX I UGN MED TOMATSALSA En laxsida 2-3 tomater 2 klyftor vitlök 1/2 kruka färsk mejram eller basilika 2 dl vitt vin, jag använde matlagningsvin 1 msk olivolja 25 g smör salt peppar Sätt ugnen på 175˚C. Placera laxen i en ugnsfast form. Salta och peppra. Kärna...
PIZZABULLAR!
Efter en tur i affären med två speedade barn så kom jag äntligen hem och hade otroligt nog också med mig lite mat. För det kan man inte vara säker på alla gånger. Har jag inte en lista så kan det sluta med att jag kommer hem med fem burkar jordnötssmör, så lista är...
Dessert till halloween
Vill du fira halloween lite extra passar denna dessert bra en blåsig kväll under höstlovet. Jag gillar när man kan ta sjyssta genvägar, i det här fallet färdigbakade R.I.P kakor. Har du tid och lust kan du såklart baka egna men den tiden hade inte jag. Då är det bara...
FREDAGSDRINKEN! BELLINI!
FREDAGSDRINKEN! Den här fredagen bjuds på den klassiska drinken Bellini som jag älskar. Du kan variera den efter säsong med vad som finns tillgängligt. Jag gillar såklart den klassiska med persikopuré som jag smakade första gången i Venedig. Men mangobellini är också...
TISDAGSTAPAS!
TAPASTIPS! Ibland vill man bara ha något enkelt till middag och då är tapas det givna middagsvalet. Visste du att på Östenssons och i våra delidiskar finns ett stort utbud av tapas. Perfekt när man inte är så sugen på att laga mat.
CHILI CON CARNE!
En matig chili med goda rotgrönsaker och härliga bönor. Servea gärna med "crack bread" som du hittar i länken under receptet. Det här är en perfekt rätt om man är många att värma sig med nu när hösten är på ingång. CHILI CON CARNE, 6 PERS 500 gram blandfärs...
ROSTAD ANANAS PÅ PLÅT!
Mat ska vara god och enkel att laga men utan att tumma på kvalité. Jag hittade en kokbok för några dagar sedan som heter "Plåtmat" av Julia Tuvesson. Alla recept lagas på en plåt och ugn. Så smart och gott. Idag får ni testa ett recept som kommer från hennes kokbok....
BURGARE PÅ PEASE – Chili & vitlök!
Let's make pease! Östenssons blogg har testat nya produkten från Findus - Pease. (Jättegott) ETT NYTT GRÖNT PROTEIN FRÅN ÄRTAN. Vi på Findus älskar ärter. Ärter är en av naturens allra finaste grönsaker och vår stora passion sedan flera decennier. Ärter är inte bara...
KANELBULLENS DAG!
Har du laddat med bullar inför kanelbullens dag. Det har jag, både med kanel och kardemumma. Längre ner hittar du receptet jag testad eden här gången. Jag delade på fyllningen och gjorde en med kanel och en med kardemumma. Testa du med! ps. Efter att bullarna press är...
VEGOKÖTTBULLAR PÅ FÄRS FRÅN NATURLI!
För några dagar sedan testade jag in ny produkt för mig. Växtbaserad krambar färs från "NATURLI". Jag valde att göra klassiska så kallade veggo(kött)bullar med gräddsås. Min testpanel (mina barn) visste inte att det var en "liten" skillnad i receptet. Men de gillade...
PROTEINKNÄCKE!
Det finns otroligt många inspirerande personer på sociala medier som lagar god mat och som är generösa att dela med sig av sina recept. Jag följer många på Instagram och det här receptet är inspirerat från Fredrik Rosell som har bloggen Frallans matblogg. Tyvärr hade...
Träffa vår matinspiratör, Lina!
Lina Lindblad är född och uppvuxen i Motala och är för närvarande bosatt i Visby med sin man, fyra barn, höns och katt. I grunden är Lina utbildad designer vid Beckmans Designhögskola. Förutom ett brinnande intresse för matlagning ligger crossfit Lina varmt om hjärtat. Hon tycker även om att yoga, åka skidor, fiska och sticka.
Följ Linas matresa och inspireras till mera matglädje!
